Gerçek Zannetiğiniz Yalanlar




şaşırma



1,Çin Seddi aydan görünebilir yalanı: 1938 Tarihli olan''second book of marvels '' adlı kitabında Richard Haliburton Çin Seddinin aydan görülebilinen tek yapı olabileciğini iddia etti.Fakat Çin Seddi sadece 10 metre genişliğinde ve çevresiyle aynı renkte bırakın aydan görünmesini atmosferin hemen dışındaki uydulardan bile görülemez.




2.Kelebeklerin ömrü bir gündür yalanı: Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar varabilir.Ömürlerinde  birkaç mevsim yaşayabilenler,kış uykusuna yatabilir veya daha sıcak olan alanlara göç edebilir.




3. Çok şeker yiyen diyabet hastası olur yalanı: Fazla şeker tüketimi ile diyabet hastalığı arasında hiç bir bağ yoktur.




4. C Vitaminin soğuk alğınlığıyla savaştığı yalanı: C Vitamini soğuk algınlığına iyi gelmez.                C Vitamini vücüt bağışıklık sistemini güçlendirir.




5.Ispanak insanı güçlendirir yalanı: Tıpkı temel reis gibi bu efsane ,ıspanağın demir açısından zengin olduğu gerçeğinden ileri gelir.Fakat bu noktada bir hata bulunmaktadır.Çünkü ıspanakta zannedildiği kadar demir bulunmamaktadır..Bu efsane bir el yazısı hatasıdır.1870'de bir doktor  ondalık işaret'de  bir hata yaptığı için ıspanağı olduğundan 10 kat fazla demir içerdiğini göstermiş.




6,Dünyanın en yüksek dağı everes'tir  yalanı: Çoğu insan everesti dünyanın en büyük dağı olduğunu zanneder Aslında everest diğer tüm dağların deniz seviyesi açısından en yüksek olanıdır. Gerçekte dünyanın en yükek dağı,Hawaideki  Mauna kea dağıdır.deniz seviyesinden 4205 metre yüksektedir.



Paylaş

Ömer Faruk YILMAZ

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 yorum:

  1. Ne kadar yalancıymışız.:)Başka yalanlarımız olmasın.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler tazelendi hemen..yok artık denecek boyutta, şaşırdım..

    YanıtlaSil
  3. Kelebeklere çok şaşırdım. Öylesine nazik ve kırılganlar ki.

    YanıtlaSil
  4. bazılarını biliyordum ama everest'e çok şaşırdım..

    YanıtlaSil
  5. Çok şeker yemenin diyabetle ilgisi olmadığını biliyordum sadece diğerlerini okuyunca şaşırdım.

    YanıtlaSil