Şınav Çekmenin Faydaları

şınav


Şınav çekmek, neredeyse her antrenmanda yer alan egzersizlerden biridir. Faydaları saymakla bitmeyen şınavın, sağlık üzerine de büyük olumlu etkileri vardır.
Kas kontrolünüzü arttırır.
Pek çok kası kullanarak şınav çekmek mümkün olduğu için, şınav çekmenin 10 faydası içinden biri kasların kontrolünün de artmasıdır.
Kalbin çalışması üzerinde olumlu etkilidir.
Kasları çalıştıran şınav aynı zamanda damarların ve kalp kaslarının düzenli çalışması üzerinde de etkilidir. Bu sayede kalp kasları daha düzenli çalışır ve daha çok güçlenir. Şınav çekmenin 10 faydası içinde belki de en büyük etkisi olan budur.

Kondisyonunuzun artmasını sağlar.
Düzenli şınav çeken kişilerin kondisyonu büyük ölçüde artmaktadır, şınav çekmenin 10 faydası içinde kondisyonun artması da vardır.
Kaslarınızın ısınmasını sağlar.
Pek çok kası çalıştırması sebebiyle, ağır egzersizler öncesi kasların ısınmasını sağlar. Bu da hem egzersizlerin rahatlıkla gerçekleştirilmesinde hem de kas problemlerinin büyük ölçüde azalmasında etkilidir.

Vücut kuvvetinizi arttırır.
Neredeyse bütün kaslarınızın çalışmasına olanak sağlayan şınav, bu şekilde vücut kuvvetinizin de artmasını sağlar.
Zindelik katar.
Şınav çekmek göründüğünden daha çok kondisyon ve kuvvet gerektirir. Bu nedenle düzenli şınav çekmek size zindelik katar.
Pek çok kasın gelişmesini sağlar.
Başta göğüs ve kol kasları olmak üzere, pek çok kasın çalışmasına olanak sağlar. Bu nedenle kas geliştirmek isteyenler isteyen kişiler de rahatlıkla şınav çekmeyi egzersiz programına ekleyebilirler.
Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.
Pek çok egzersiz gibi şınav çekmek de metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar. Vücudunuzun dengesini yerine getirecek egzersizlerden biri olan şınav ile metabolizmanız düzene girerken, sağlığınız da olumlu etkilenir.
Vücut direncinizi arttırır.
Şınav çekmek hem vücut kaslarını çalıştırır hem de vücut direncinizin artmasına yardımcı olur.
Kalori yakımını arttırır.
Düzenli şınav çekmek, kalori yakımına yardımcı olur. Şınav çekmenin 10 faydası yanında sağlıklı olmanıza yardım etmesi de vardır. Bu nedenle kilo kaybı hedefleyenlerin uygulayabileceği egzersizlerden biridir.
kaynak:temelsafinaz.com
Paylaş

Ömer Faruk YILMAZ

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Yine faydalı bilgiler...
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bir kız olarak kaslarım ve kol kasım çok zayıf o yüzden çekemiyorum ben :(

    YanıtlaSil