kilo Verme Yöntemleri




Hızlı Kilo Vermek İçin Beyaz Ekmek ve Beyaz Makarnaya Dur Demelisiniz

Sadece beyaz unlu mamüllerin hepsine dur diyerek bile – örneğin beyaz pilav, makarna, sandviç – nasıl hızlı kilo vereceğinize ve nasıl bir incelme yaşayacağınıza şaşıracaksınız. Bunun asıl sebebi bu yiyeceklerin içerisindeki karbonhidratlar sizde şikinlik yaratır, özellikle de karın bölgenizde. Basit karbonhidrat diye tabir ettiğimiz bu yiyecekler vücudunuz tarafından çok hızlı sindirilir ve sizi en kısa zamanda tekrar aç bırakırarak yemek yemenizi sağlarlar.
Size normalde önereceğimiz bol tahıllı, tam buğday unla üretilen ürünleri tüketmeniz olacaktır ama eğer amacımız 7 günde hızlı kilo vermekse, bu hafta bu tarz yiyecekleri tamamen sebzeler ile değiştirmeye ne dersiniz? Örneğin tavuklu sandviç yerine tavuk salatası, cips ve dip sos yerine havuç ve dip sos yiyebiliriz 7 günlüğüne değil mi? Sebzelerdeki kompleks karbonhidratlar daha yavaş sindirilir ve bu da sizi daha uzun süre tok tutar. Bunun yanında sebzelerin büyük bölümü su olduğu için vücudunuzdan fazla suyu atmanızda da yararlı olacaklardır.

Hızla Kilo Vermek İçin Günde 30 Dakika Kardio Egzersiz Yapın

Kalp ritminizi arttıracak her aktivite size kalori kaybettirecektir. Unutulmaması gereken ise birçok kas grubunuzu da çalıştıracak bir kardio egzersiz yapılması durumunda çok daha fazla kalori kaybedecek ve daha hızlı kilo verecek olmanızdır.
Sizin için 2 farklı önerimiz var: bisiklet veya son zamanlarda ünlüler arasında da çok popüler olan fit-kickbox. Herhangi birinde yapacağınız 30 dakikalık egzersiz, size 200-300 kalori yaktırırken, aynı zamanda kollarınızı ve bacaklarınızı sıkılaştırarak daha ince ve sıkı görünmenizi sağlayacaktır.
Daha da fazla mı kalori yakmak istiyorsunuz? O zaman kardio yaparken ara ara ritminizi birden arttırın 1-2 dakika içerisinde tekrar normal seviyenize inin. Birçok spor eğitmeni bu tekniği yıllardır kullanmakta ve çok iyi sonuç almaktadır.

Hızla Kilo Vermek İçin Egzersizden 1 Saat Önce Kahve İçin

Bu madde, ‘Sadece Su İçin’ kuralına tek yapabileceğiniz eklemedir. Nasıl sabah kaltığınızda içeceğiniz kahve size enerji veriyorsa, egzersiz öncesi içeceğiniz sütlü bir kahve (11 kalori civarı) veya sütsüz kahve (sadece 5 kalori) size egzersiz için enerji verecektir. Siz aynı derecede zorlanarak hem daha ağır spor yapabilecek, hem de daha çok kalori yakabileceksiniz.

Hızla Kilo Vermek İçin Her Gece SEKS

Evet, yanlış okumadınız, kilo vermek için seks yapın! Seks harika bir yağ yakma aracıdır. Özellikle sizin daha çok aktif olacağınız seks aktivitelerinde ortalama 30 dakikada 144 kalori yakabileceğinizi biliyor muydunuz? Seks, sizi iyi hissettiren hormonların salgılanmasını sağlarken, kilo kaybettiren ender araçlardan biridir.

Hızla Kilo Vermek İçin Birgün 36 Lunge, Diğer Gün 36 Şınav Çekin

Bu klasik spor aktiviteleri gerçekten yararlı! Bu egzersizi hergün 12’şerden 3 set olarak yapın.
Şınav herkesçe bilinen bir egzersizdir, tek dikkat etmeniz gereken nokta, sırtınızın ve bacaklarınızın dümdüz bir hizada bulunması gerekmetedir. Lunge ise Türkçe ismi ile ‘Bacak Hamlesi’ olarak bilinir. Bu egzersizde ayakya kollarınız yanda dururken, bir ayağınızı öne atarsınız ve ön dizinizi kırıp, arka dizinizi yere değdirirsiniz. Sonra geri pozisyonunuza dönüp, bu sefer diğer ayağınızla aynısını yaparsınız. Bu egzersizdeki önemli nokta ise sırtınızın her zaman dik olması gereklidir.
Paylaş

Ömer Faruk YILMAZ

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. ya ben bisiklete başladım günde 3 4 kilometre sürüyorum ama kullandığım bisiklet programında 36 kalori yaktınız falan yazıyor moralim bozuluyor. Yani öyle bir şeyin mümkün olmadığını bildiğim halde.

    YanıtlaSil